Zdrowy grill
Grillowane nie zawsze musi znaczyć niezdrowe party. Kaszanki, kiełbaski, boczek i karczek – przeważnie to przychodzi do głowy jako pierwsze w związku z grillem. Na szczęście propagatorzy zdrowego odżywiania, wegetarianie i ludzie unikający posiłków z mięsa też mogą stworzyć przepyszne dania z grilla. Idealną alternatywą dla często przygotowywanych dań rzucanych na ruszt stanowią grillowane szparagi. Brzmi niecodziennie, a smakuje cudownie! Ich delikatny smak na pewno przypadnie do gustu poszukiwaczom nowych smaków, także i mięsożercy z pewnością z apetytem skosztują nowej potrawy, która może być doskonałym dodatkiem do dania głównego. Do szparag z grilla pasują między innymi różnego rodzaju sałatki, przykładowo: tradycyjna sałatka jarzynowa albo z sezonowych warzyw, z dodatkiem szpinaku, oliwek i pomidorów. Każdy odnajdzie coś, co zaspokoi gust smakowy. Skończyła się era sztampowych przyjęć przy grillu, gdzie kiełbaski święciły triumfy popularności. W każdym razie, grill bez grilla również jest popularny, wystarczy posiadanie możliwości grillowania w piekarniku lub grill gazowy i pyszne, zdrowe jedzenie jest w zasięgu ręki o każdej porze roku. Sezon grillowy może trwać cały rok a zdrowe jedzenie może być niezapomnianą przygodą zarówno od strony technicznej, związanej z przygotowaniami, jak i od strony smakowej, związanej z konsumpcją. Świetne samopoczucie na 100% gwarantowane po takiej dawce witamin. Czas udać się na zakupy po szparagi i produkty sałatkowe – sezon zdrowego jedzenia trwa cały czas!